Objednejte si materiál alespoň za 500Kč a získejte návod na háčkovaný batoh ZDARMA!

Jaká je skutečná hodnota ruční práce?

 

10 důvodů proč nemohou být ruční výrobky LEVNÉ...


1. Čas pro výrobu jednoho výrobku je relativní ale vždy větší, než v případě výrobku, který je hromadně průmyslově vyráběn.


2. Výroba bývá často na zakázku anebo je ovlivněna různými specifickými požadavky zákazníků. Výsledná podoba je tak vždy vytvořena k maximální spokojenosti zákazníka.


3. Ruční práce přináší jistý druh exkluzivity a originality. Nikdy nevzniknou dva stejné výrobky a to ani v případě maximálního úsilí výrobce. Můžete tedy darovat nebo mít doma něco, co nikdo jiný na světě nemá.


4. Výrobce vždy pečlivě kontroluje celý výrobní proces, každou maličkost, jehož výsledkem není jen originální produkt, ale také jeho vizitka, pověst a jméno. Nemůže si dovolit vyrobit nekvalitní věc.


5. Velká pozornost je věnována také výběru správného materiálu, z něhož bude produkt vyroben. Nejedná se jen o základní stavební prvky pro výrobu, ale i sekundární materiály, které dotváří konečný kýžený efekt.


6. Výrobky produkované průmyslem jsou jednoduché a minimálně pracné, ruční výroba skýtá však pravý opak. Výsledek ale stojí zato a není divu, že například Coco Chanel vždy dávala přednost manuální práci.


7. Specifičnost procesu výroby při ruční práci poskytuje možnost flexibilního přizpůsobování a zlepšování kvality dle požadavků, což si velké koncerny nemohou dovolit. Stěží tak vyjdou vstříc jednomu zákazníkovi.


8. Pro průmyslové podniky je prvořadým cílem zisk, naproti tomu u malého výrobce, který se zabývá ruční výrobou, je na prvním místě spokojenost zákazníků.


9. Při ruční výrobě si můžete vždy vybrat to, co se vám líbí. Nejste nuceni si vybírat z unifikovaných variant, kterým se, ať chcete nebo ne, musíte přizpůsobit. Vašim přáním bude nasloucháno a bude jim vyhověno.


10. Vyrobený výrobek má duši, charakter, temperament, historii


Proto je ruční práce opravdu jen pro ty, kteří ji dokáží ocenit a obdivují její kouzlo.

 

autor neznámý....